Részletek, tudnivalók a fotózásról, gyakran ismételt kérdések.

A fotó csomagok tartalma és árai.


Bármilyen egyéb kérdésed felmerül, keress bátran email-ben, chat-en vagy telefonon.Portréfotózás szolgáltatások

Mit jelent az utómunka?
A fotózás végeztével a fotók feldolgozása ezzel a lépéssel indul, de az utómunka különbözik a retustól. Az utómunka a fotók alapvető beállítását, a fény, kontraszt, színhelyesség behangolását jelenti. Ezek a beállítások határozzák meg a fotók képi világát, megjelenését. Fotósorozat esetén ezekkel a beállításokkal szoktuk egységesre hangolni az összes kép megjelenését.

Mit jelent a retusálás?
A retusálás az utómunkát követő lépés. Portré fotó esetén a bőr egyenetlenségeit és a bőrhibák javítását jelenti és a képen lévő esetleges egyéb hibák kijavítását, eltüntetését is magában foglalja (pl. a ruhán lévő varrási hiba).

Mit jelent a javító (gyors) retus? Miben különbözik az "átfogó" retusálástól?
Ezt a retust a belépő szintű fotózás csomagok tartalmazzák, melynek keretében esetlegesen feltűnő bőrhibát javítok ki, de ez csak egy gyorsabb, azaz nem átfogó retusálást jelent.

A belépő szintű csomagokról
Sokan keresnek meg olyan kéréssel, hogy csak 1-2 képet szeretnének, ezért ilyen csomagokat is kialakítottam. Egy ilyen portréfotó csomagért nem kell sok pénzt kiadnod, gyorsan meglesznek a képek - jellemzően 24 órán belül elküldöm neked a fotókat és máris tudod őket használni az önéletrajzhoz vagy egy fontosabb eseményhez profilképként. Fontos, hogy az ilyen profilfotókon is jól mutass és én biztosítalak arról, hogy sokkal jobb lesz az eredmény azáltal, hogyha engem, képzett és gyakorlott fotóst kérsz fel a kívánt kép elkészítésére, mintha egy barátod kérnéd meg, hogy készítse el a CV-hez vagy internetre szánt fotódat.
A fotózásra nem kell sok időt szánnod, 15-20 perc alatt sok képet készítek rólad, melyekből biztosan ki tudod választani a kedvenceidet. Saját mini stúdiómban is le tudlak fotózni, de ha arra gondoltál, hogy szabadtéren, a város vagy a park zöldje legyen a háttér, az is megoldható. Az ilyen kültéri fotózáshoz Budapesten az V., VI. vagy VII. kerületben egy közösen egyeztetett helyszínen tudunk találkozni.

Mit tartalmaznak a csomagok?
A legkisebb, a „gyors” csomag csak utómunkát tartalmaz, azaz az átadásra kerülő 2 kép beállítását, a világosság, kontraszt, színegyensúly behangolását.
A „mini / CV” csomag 1 kép javító (gyors) retusálását és 1 további képen az utómunkát tartalmazza.
A belépő szintű (a „mini / CV” és a „gyors +”) csomagok csak javító retust tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy egy gyorsabb retussal javítom az észrevehető hibákat. Ezeknek a belépő szintű csomagoknak az árazása nagyon kedvező, ezért nem tud magában foglalni egy sok időt igénylő, alapos retusálást.
Az emelt szintű csomagok („önéletrajz / üzleti” - „extra / üzleti” - „prémium / üzleti”) mind tartalmazzák az alapos, időt igénylő profi retusálást is.

Mit jelent a pl. 3 + 3 átadott fotó?
A csomagoknál a „Szolgáltatás” oszlopban jelölöm azt, hogy milyen jellegű retust tartalmaz a csomag. A példánál maradva, az „extra / üzleti” csomag 3 + 3 átadott fotója annyit jelent, hogy 3 fotón profi, teljes retusálást végzek, az általad kiválasztott további 3 fotón pedig gyors (javító) retust, így ezek a képek is meglesznek neked, bármikor is döntesz úgy, hogy a változatosság kedvéért cserélni szeretnéd a fotód a weblapodon, LinkedIn profilodon vagy az önéletrajzodon, CV-n. Ez a csomag tehát összesen 6 fotót tartalmaz, a fotókat Te választod ki, a munkám végeztével ennyi fotót küldök el neked.

Lehet-e több képet kérni a csomaghoz?
Igen, természetesen erre is van lehetőség az „önéletrajz / üzleti” csomagtól indulva. Hogyha az átadott képeken felül megtetszik még néhány fotó, ezt jelezd felém nyugodtan és ezeket a fotókat is retusálom (kidolgozott, alapos retus) számodra. Ilyen esetben az extra képekért a csomagoknál feltüntetett darab felárat kell fizetned.

Hogyan és mennyi idő elteltével küldöd át a képeket?
A képátadás részleteit mindig át fogjuk beszélni, szóval eleve tudni fogod, hogy mikorra számíthatsz az elkészült fotókra. De a leadási határidőt minden csomagnál jelzem is és nyugodt lehetsz azzal kapcsolatban, hogy a határidőt be is fogom tartani. (Hogyha valami nem várt dolog tolná ki a határidőt, mindenképp jelezni fogom feléd ezt is.)

Mindegyik csomag esetén a fotókat nagy felbontásban és egy kisebb méretben küldöm el neked, online fájlmegosztással. A kisebb méret szerintem egy hasznos dolog, mivel ez egy olyan webes méretezést jelent, amit egyből fel tudsz közösségi oldalakra, blogra tölteni, chat-ben ismerősöknek elküldeni stb., tehát a tőlem kapott képekkel már nem kell külön bajlódnod, átméretezned őket.

Fontos, hogy a letölthető fotókat mentsd el a saját számítógépeden, hogy később is bármikor használni tudd őket.


Kapcsolat, elérhetőségek

Videóhívás
Bátran keress meg érdeklődés, kérdés esetén is és beszéljünk a fotózással kapcsolatos elképzelésedről! Kereshetsz telefonon, email-ben, chat-en is. Utóbbiak közül elérsz engem viber-en és signal-on (a telefonszámomat beütve: +36 20 593 7200), messenger-en is.
Előre egyeztetett időpontban arra is van lehetőség, hogy ezt az érdeklődő beszélgetést videóhíváson keresztül tegyük meg. Írj nekem chat-en vagy email-ben és gyorsan találunk egy közös időpontot, amikor tudunk beszélni. Azt tapasztalom ugyanis, hogy sokszor egy ilyen rövid, 5-10 perces videó/hívás nagyon sokat segít tisztázni jónéhány kérdést.
Például: lehet, hogy "csak hagyományos" portréfotókat szeretnél, de mégis... van egy olyan részlet, amire gondoltál és szeretnéd, ha az is megvalósulna a látványban. Vagy: a weben böngészve láttál egy fotót, ami nagyon megtetszett, olyat szeretnél magadról készíttetni és ezt szeretnéd velem átbeszélni néhány percben.
Ez a rövid videóhívás még semmire sem kötelez Téged - beszélünk és majd később döntesz, hogy szeretnél-e fotózásra időpontot foglalni.

Ne lepődj meg, ha én is kérdezek! :)
Ez annak a jele, hogy komolyan foglalkoztat a kérésed és azon vagyok, hogy megtudjam, mire gondoltál, milyen fotókat szeretnél.
A kérdéseim után pedig elmondom majd a válaszaimat, javaslataimat is, így veled együtt gondolkodva alakulhat ki az a kreatív megoldás, amivel Te elégedett leszel.
A fentebb említett videóhívásos lehetőség az ilyen esetekben a legnagyobb segítség, amikor van valami olyan különleges kérésed vagy kérdésed, amit megbeszélnél velem.

Lépj velem kapcsolatba!